Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Het nieuwe centrum in Emmeloord houdt de gemoederen al een tijdje bezig....
Scheepsopgravingen in Flevoland.
Er moet meer reuring komen op het Meerpaalplein in Dronten. Het plein is...
Actueel

KFC Lelystad genomineerd voor Flevolandse Participatiepenning 2017

Geplaatst op woensdag 15 februari 2017 17:00
  • Wethouder Jop Fackeldey bracht namens het college de felicitaties over aan directeur Johan Tijink van KFC Lelystad. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Lelystad - KFC Lelystad is genomineerd voor de Flevolandse Participatiepenning 2017. De Participatiepenning is de vierde penning die voor de tweede keer op 19 mei uitgereikt wordt tijdens het Ondernemersgala van de stichting Flevopenningen.

KFC Lelystad is een van de zes genomineerde bedrijven uit Flevoland en het enige genomineerde bedrijf uit Lelystad.

Onder participatief ondernemerschap wordt verstaan ondernemers en ondernemingen die werk maken van de inclusieve arbeidsmarkt. Dat is een arbeidsmarkt waarin iedereen, dus ook mensen met beperkingen, duurzaam kunnen deelnemen. KFC Lelystad is zo’n participatieve onderneming die creatief meedenkt, de medewerker de tijd geeft om zich te ontplooien, zorgt voor extra aandacht en begeleiding, duurzame plekken biedt en iedereen in staat stelt om naar vermogen bij te dragen aan de organisatie.

Uitgangspunt is wat mensen wel kunnen

Directeur Johan Tijink: 'Uitgangspunt bij KFC Lelystad is wat mensen wel kunnen en niet wat mensen niet kunnen. Wij zoeken voor iedereen een plek waarbij hij/zij maximaal hun talent kunnen laten zien. Ik kies er bewust voor om mensen met een beperking een kans te geven en in dienst te nemen. Niet zo lang geleden zei een medewerker nog tegen mij dat zij door deze baan haar leven weer heeft teruggekregen. Dat raakt me en dat motiveert me nog meer om mensen met een beperking aan een baan te helpen'.

Felicitaties namens gemeente

Wethouder Jop Fackeldey bracht namens het college de felicitaties overgebracht over voor de nominatie. 'KFC Lelystad heeft zich sinds 2013 in Lelystad gevestigd onder leiding van Johan Tijink. Al diverse jaren laten zij zien hoe belangrijk het is om leren en werken te combineren, dat iedereen het beste uit zichzelf kan halen, het verschil kan maken en plezier heeft. En dat dat geldt voor iedereen. Dus ook voor mensen met een beperking. KFC Lelystad draagt in alle opzichten bij aan een inclusieve arbeidsmarkt. Niet voor niets hebben zij in 2016 de verkiezing voor het beste leer/werkbedrijf in Lelystad gewonnen. Daarnaast is KFC Lelystad ook genomineerd op het wereldwijde KFC-congres in Amerika voor 'The Always Original Award'. Deze wordt uitgereikt aan een franchisepartner die actief het merk en de KFC cultuur laat leven en uitdraagt vanuit zijn lokale markt tot in alle niveaus binnen het restaurant met de factor mens (People Capability) als hoogste prioriteit. Nog een reden waarom zij terecht zijn genomineerd voor de Flevolandse Participatiepenning 2017'.

De Participatiepenning wordt mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF). Daarin werken Flevolandse gemeenten en hun sociale partners onder de noemer ‘Flevoland Werkt!’ samen aan de realisatie van banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.