Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Lelystad bestaat in 2017 vijftig jaar. FlevoPost besteedt aan dit jubile...
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Actueel

Groep 6 De Meander kijkt ogen uit bij Multicopy

Geplaatst op dinsdag 22 maart 2016 11:42
  • Kinderen luisteren aandachtig terwijl Ferry Klomp ze de kneepjes van het vak uitlegt. © Multicopy Lelystad

pinterestmail

Lelystad - De kinderen van groep 6 van OBS De Meander in Lelystad keken onlangs hun ogen uit bij Multicopy. De kinderen kregen bij het bedrijf te zien wat er allemaal komt kijken bij het opmaken en produceren van drukwerk.

Verf mengen

In het kader van het schoolvak Natuniek gingen de kinderen op bezoek bij Multicopy Lelystad van Peter en Erika Moes. Het bedrijf, dat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan, gunt de kinderen een kijkje in de keuken en hoopt op deze manier het vak onder hun aandacht te brengen.

Op school hadden de kinderen het proces van kleuren mengen al doorgenomen met de juf, bij Multicopy konden zij daadwerkelijk zien wat er gebeurt als je die kleuren mengt en gaat drukken.

Vol passie

Drukker Ferry Klomp, die al meer dan 50 jaar werkzaam is in het grafische vak, vertelde vol passie over zijn werk. Hij vindt het prachtig als kinderen oprecht geïnteresseerd zijn in zijn werk. Ook Ferry ziet het belang om zijn vak onder de aandacht brengen bij deze doelgroep als een belangrijke taak.

Unieke aangelegenheid

Een rondleiding in een echte drukkerij is vandaag de dag, zeker in Lelystad, een unieke ervaring. Er zijn tenslotte niet veel echte drukkerijen meer over. In Lelystad is Multicopy zelfs het enige communicatiebureau met een eigen drukkerij. Zij hebben alles in eigen huis, zodat zij onafhankelijk kunnen adviseren. Van voorbereiding tot ontwerpen en van controle tot productie en afwerking. Door de persoonlijke aandacht bewaken zij het hele traject hierin, zodat de klant nooit voor onaangename verrassingen komt te staan. 

Enthousiaste reacties

'Ik vond eigenlijk alles wel leuk om te zien', was een reactie van een van de kinderen. Met name het mengen van een zelf uitgekozen inkt-kleur leverde veel verbaasde reacties op, maar ook een echte oude Heidelberger-pers uit 1964 aan het werk zien was bijzonder en zeker ook de snelheid van het vouwen van de bijsluiters was indrukwekkend.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.