Urk

De UK 114 blijft behouden dankzij bijdrage van 17.500 euro

Geplaatst op Thursday 5 October 2017 15:00
  • Josee Koning, de ex van Lennaert Nijgh, vertelt Fokke Hoekstra over hun leven op De Jonge Jacob. © Reina Halman Fotografie

  • De penningmeester van Stichting Urker Botter neemt de cheque in ontvangst van Fokke Hoekstra. © Reina Halman Fotografie

  • Edward Nijgh, de neef van Astrid Nijgh, onthult het bord op de Botterschuur. © Reina Halman Fotografie

pinterestmail

Urk - Dankzij een bijdrage van 17.500 euro van Stichting Het Goede Schip blijft de UK 114 behouden voor de toekomst. Het schip, dat ruim 33 jaar eigendom was van tekstdichter Lennaert Nijgh, is nu eigendom van Stichting Urker Botter.

Fokke Hoekstra, de voorzitter van Stichting Het Goede Schip, overhandigde de cheque woensdagmiddag aan de voorzitter van Stichting Urker Botter. Het geld, dat werd ingezameld door het organiseren van een benefietconcert en via donaties, wordt gebruikt voor de renovatie en het onderhoud van dit 'cultureel muzikaal erfgoed'.

De UK 114, een voormalig vissersschip, was meer dan 33 jaar eigendom van Lennaert Nijgh. Hij schreef en bedacht prachtige teksten op het schip. Het schip, dat ook bekend staat als 'De Jonge Jacob' en dat door Lennaert liefkozend 'het goede schip' werd genoemd, kwam na Lennaerts overlijden terug naar Urk. Dat was de wens van de tekstdichter.

Na de overhandiging van de cheque onthulde Edward Nijgh, de neef van Lennaert, een informatiebord op de Botterschuur aan het eind van de Westhavenkade. Het gezelschap maakte daarna een vaartocht met de UK 114.

Josee Koning, de ex van Lennaert Nijgh, vertelde over het leven met hem op De Jonge Jacob.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.