Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Urk

Dregteam SOAD krijgt Urker erepenning

Geplaatst op dinsdag 10 januari 2017 12:10
  • Dregteam SOAD van Urk heeft maar één doel: mensen die onder water zijn verdwenen, terugvinden. Zo snel mogelijk. © Dregteam SOAD

  • Belangstellenden konden in mei 2016 een kijkje nemen bij het Dregteam SOAD. © Vedapress

pinterestmail

Urk - De Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen (SOAD) heeft maandagavond, tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Urk, de erepenning ontvangen. Het dregteam bestaat uit tien gedreven Urkers.

De gemeentelijke erepenning, een zilveren medaille van verdienste, reikt burgemeester Pieter van Maaren als blijk van waardering uit aan mensen die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap. SOAD krijgt de erepenning vanwege de bijzondere inzet bij het zoeken naar vermiste personen op het water.

Het dregteam zoekt regelmatig naar het lichaam van personen die op het water vermist zijn. De onzekerheid die er bestaat zolang een persoon niet is teruggevonden, maakt het verdriet bij familie en bekenden groot.

Dregteam SOAD heeft de beschikking over beproefde dregapparatuur die de kans om het slachtoffer te vinden vele keren vergroot. Voor hun inzet en doorzettingsvermogen, tientallen keren per jaar, kent de gemeente Urk aan deze vrijwilligersgroep de erepenning toe.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.