Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Urk

Urk huisvest NK dammen

Geplaatst op dinsdag 10 januari 2017 09:46
  • © Boom uitgevers Nieuwsmedia

pinterestmail

Urk - In restaurant Het Achterhuis op Urk wordt van donderdag 6 tot en met zaterdag 15 april het Nederlands Kampioenschap dammen gehouden. Zondag 9 april is een rustdag. Er doen twaalf dammers mee.

De top drie van de finale van vorig jaar (Alexander Baljakin, Ben Provoost en Auke Scholma) hebben zich direct geplaatst. Acht spelers plaatsen zich via de halve finales. Deze worden in januari en februari gehouden. De resterende plaats gaat naar een speler die een sponsor- of keuzeplaats krijgt toegewezen.

Weer een wereldkampioen

Nederland heeft in de persoon van Roel Boomstra voor het eerst in dertig jaar weer een wereldkampioen in huis. Boomstra pakte de titel in december door winst in de tweekamp met Jan Groenendijk. De damsport heeft door de vele publiciteit over die tweekamp veel aandacht gekregen. Tijdens het NK op Urk worden de partijen live becommentarieerd. Alle partijen zijn online te volgen.

De organisatie van het NK is in handen van de Stichting Aanzet, in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Dambond. Stichting Aanzet is opgericht om de damsport te promoten door damevenementen te houden in Flevoland en omstreken. Het toernooi wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Urk, de provincie Flevoland en lokale en regionale sponsoren.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.