Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Urk

Urker bedrijf ontwikkelt driewielerambulance op zonne-energie

Geplaatst op vrijdag 6 januari 2017 10:58
  • De driewielerambulances worden geassembleerd op Urk. © Dutch Health BV

pinterestmail

Urk - Voor de ontwikkeling van een nieuw model driewielerambulance krijgt het Urker bedrijf Dutch Health BV financiële steun van de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland.

Toepassing zonne-energie

De financiële impuls, bedoeld om innovaties een stap verder te helpen, draagt bij aan de innovatieve toepassing van zonne-energie voor het gebruik van medische apparatuur aan boord van de ambulance.

Ontwikkelingslanden

De nieuw te ontwikkelen driewielerambulance, die ingezet wordt voor mobiele medische zorg in ontwikkelingslanden, wordt voorzien van een dak met zonnecellen om energie te leveren voor medische apparatuur aan boord van de ambulance en om de accu opgeladen te houden om altijd te kunnen uitrukken in noodsituaties. Een innovatieve toepassing die binnenkort de testfase zal doorlopen.

Dutch Health BV is gespecialiseerd in het ombouwen van boten en verschillende types motorvoertuigen tot watertaxi’s en ambulances. Daarnaast ontwerpt en fabriceert het bedrijf ook mobiele klinieken en diverse varianten medische voertuigen zoals de driewielerambulances, die geassembleerd worden op Urk.

Belangrijke bijdrage aan gezondheidszorg

Dutch Health levert met zijn innovatieve oplossingen voor mobiele medische zorg een belangrijke bijdrage aan de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden en opkomende economieën. Het bedrijf heeft internationaal al een breed scala aan projecten uitgevoerd in opdracht van overheden maar ook de Verenigde Naties. In totaal heeft Dutch Health sinds 2013 meer dan 400 driewielerambulances gebouwd voor vijftien landen. In 2017 is er een orderportefeuille voor in totaal 500 driewielerambulances, te bouwen in Urk.

Dutch Health is blij met de impuls vanuit de Ontwikkelingsmaatschappij. Directeur Pieter Wiemers: 'Deze ondersteuning maakt het voor ons mogelijk om echt stappen te maken in de ontwikkeling van de nieuwe toepassing en vernieuwing mogelijk te maken'.

Kijk hier voor meer informatie over Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.