Urk

Voorbereidingen filmopnames 'Dunkirk' op Urk zijn begonnen

Geplaatst op donderdag 16 juni 2016 12:35
  • Dit een-op-een schaalmodel van een Spitfire op het Urker haventerrein speelt een rol in de oorlogsfilm. © Mark Cobussen

pinterestmail

Urk - Een één-op-één schaalmodel van een Spitfire, hét Britse gevechtsvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog, ligt nog vleugellam op het Urker haventerrein. De voorbereidingen van de oorlogsfilm 'Dunkirk' op Urk zijn begonnen.

Een deel van de Hollywoodfilm van regisseur Christopher Nolan wordt op het IJsselmeer zo'n vijf kilometer voor de Urker kust opgenomen met een filmploeg van ruim tweehonderd personen en nog eens zeventig figuranten. De opnames vinden plaats tussen 24 juni en 22 juli.

De plaats Urk figuteert niet in de film, maar in de haven arriveren komende week diverse boten die voor de film worden gebruikt. Ook zijn alle leegstaande huizen in het dorp gehuurd voor de filmploeg.

Eind mei werd bekend dat Dunkirk deels bij Urk wordt gedraaid. De film gaat over de evacuatie van geallieerde troepen uit het Noord-Franse Duinkerke in 1940, op de vlucht voor het Duitse leger. De film komt medio 2017 uit. Hoofdrollen zijn voor Tom Hardy en Cillian Murphy.

Het castingbureau zoekt blanke mannen in de leeftijd van 18 tot en met 40 jaar die de rol van marinier of soldaat kunnen vertolken.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.