Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Urk

Reijenga heeft vertrouwen in zijn Orca’s

Geplaatst op woensdag 26 september 2012 20:09
  • Coach Edwin Reijenga gelooft in het herenbasketbalteam van Orca’s uit Urk. ‘De lat ligt wat hoger, maar die moeten we kunnen aanraken.’ © Vedapress

pinterestmail

Urk - Basketbalcoach Edwin Reijenga denkt dat het herenbasketbalteam van Orca’s uit Urk heel ver kan komen dit seizoen. Vorig jaar is het team gepromoveerd van de Eerste divisie naar de promotiedivisie en in het afgelopen seizoen speelde de ploeg ook al met succes tegen teams uit de hogere divisie.

Reijenga: ‘Dat ging toen heel erg goed en daarom heb ik alle vertrouwen in dit seizoen. Ik leg de lat hoog omdat we dat zeker aankunnen.’ Met die lat bedoelt de trainer bij de beste vier komen in de promotiedivisie. ‘Dat is haalbaar, we hebben goed genoeg gepresteerd,’ aldus Reijenga. Toch weet de coach dat zijn team niet perfect is. Vooral de pieken en dalen mogen dit seizoen niet de overhand nemen. ‘Vorig jaar speelden we hele mooie wedstrijden maar nu moet alles constanter. Zowel het team als de wedstrijden.’ En dat wil de trainer bereiken door doelgericht te trainen en de jongens bewuster te maken van hun rol binnen het team. De druk is dit seizoen groter dan ooit en iedereen moet beter en sneller worden in zijn taak. ‘Zo moet iemand met een scorend vermogen hier nog meer uit gaan halen. Op deze manier komen de jongens op hun eigen niveau en wordt de bewustwording van hun rol binnen het team groter,’ licht Reijenga toe. De trainer denkt dat de komst van de nieuwe guard Fabio van Hooijdonk, oud-eredivisiespeler en afkomstig uit Amsterdam, een belangrijke rol hierin zal spelen. Van Hooijdonk vervangt Bas van Riessen, die vanwege omstandigheden in het privéleven gestopt is met basketballen. ‘Hooijdonk is een goede vervanger. Zijn kwaliteit ligt in het leidinggeven, hij is een goede leidinggevende spelverdeler. Hij kiest eerst voor zijn teamgenoten en daarna voor zichzelf. Een buitengewone goede speler.’ Het nieuwe seizoen begon goed voor de ploeg uit Urk. Ze wonnen de thuiswedstrijd in Sporthal de Vlechttuinen tegen MSV Zeemacht uit Den Helder met 76-62. De teams speelden vorig jaar nog de strijd om het kampioenschap op het hoogste amateurniveau. Ook toen wist Orca’s te winnen van de basketballers uit Den Helder. Zaterdag speelt de Urker formatie de eerste uitwedstrijd in Meppel tegen Red Giants. De basketballers uit Meppel verloren de eerste competitiewedstrijd met 72-46 in en tegen Apollo Amsterdam.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.