Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Regio

Zestien partijen doen mee aan statenverkiezingen Flevoland

Geplaatst op vrijdag 8 februari 2019 18:15
  • Het provinciehuis in Lelystad. © Karel Staa

pinterestmail

Regio - In Flevoland doen 16 partijen mee aan de provinciale statenverkiezingen. Nieuw zijn DENK, Forum voor Democratie en Respect!.

De kandidatenlijsten voor de verkiezing van de leden van de provinciale staten van Flevoland zijn vrijdag onherroepelijk vastgesteld. Dit gebeurde tijdens een openbare zitting van het centraal stembureau. Op maandag 4 februari moesten alle partijen de kandidatenlijsten bij het centraal stembureau inleveren. 

Lijstnummering

In een openbare zitting van het centraal stembureau is de lijstnummering vastgesteld. Voor de zittende partijen is dit gebeurd op basis van het aantal behaalde zetels bij de vorige provinciale statenverkiezingen. De nieuwe partijen en de partijen die bij de vorige provinciale statenverkiezingen geen zetel hebben gehaald, hebben aan de hand van een loting een lijstnummer toegewezen gekregen.

Lijsten openbaar

De kandidatenlijsten zijn onder meer te vinden via www.flevoland.nl/verkiezingen.

Verkiezingen op 20 maart

De provinciale statenverkiezingen vinden dit jaar plaats op woensdag 20 maart. Iedereen in Flevoland die 18 jaar of ouder is, in het bezit is van de Nederlandse nationaliteit en staat ingeschreven in een Flevolandse gemeente mag die dag gaan stemmen, ook kunnen stemgerechtigden die dag hun stem uitbrengen voor de Waterschapsverkiezingen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.