Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Regio

Willem de Jager is lijsttrekker PvdA Flevoland

Geplaatst op donderdag 13 december 2018 13:32
  • Willem de Jager, lijsttrekker PvdA Flevoland. © PvdA Flevoland

pinterestmail

Lelystad - Willem de Jager uit Lelystad is door de leden van de PvdA in Flevoland gekozen als lijsttrekker voor de verkiezingen van de Provinciale Staten. Deze verkiezingen zijn op 20 maart 2019.

De Jager is werkzaam als bestuurder in het onderwijs en is sinds 2014 lid van Provinciale Staten. Daarvoor was hij onder andere acht jaar wethouder Onderwijs, Werk, Inkomen en Sport in de gemeente Lelystad. Hij zet zich met hart en ziel in voor de publieke zaak, omdat een slimme overheid kan zorgen voor verbinding. De Jager: 'We moeten af van de verknipte overheid. We moeten toe naar een overheid die samenhang creëert tussen mensen en die problemen in samenhang aanpakt'.

De kandidaatstellingscommissie oordeelt over De Jager: 'Hij heeft bewezen dat hij met veel overzicht de goede balans kan vinden tussen mensgerichtheid en resultaatgerichtheid'.

Nieuwe gezichten op de kandidatenlijst

De kandidatenlijst kent verder een aantal nieuwe gezichten. Op plaats twee staat Dania Al-Obaidi (Almere, 29 jaar), op plek drie Abassin Nessar (Almere, 33 jaar), op plaats vier Farid Boundati (Emmeloord, 37 jaar), op plek vijf Roelf Raterink (Dronten, 62 jaar), op plaats zes Monique Dubois (Almere, 56 jaar), en op plek zeven Binh-An Nguyen (Lelystad, 37 jaar). Lijstduwers zijn onder anderen gedeputeerde Jop Fackeldey (plaats 21) en fractievoorzitter Peter Pels (plek 20).

Verkiezingsprogramma

Tijdens de ledenvergadering is ook het verkiezingsprogramma ‘Zeker zijn van een sterk en sociaal Flevoland’ vastgesteld. In dit programma geeft de PvdA aan wat nodig is om te werken aan de provincie van morgen. 'De krachtige samenleving staat hierin voorop. Er zijn banen voor jong en oud. Iedereen kan betaalbaar wonen, het openbaar vervoer is toegankelijk en de leefomgeving is schoon en veilig. Kortom: een provincie waar het goed wonen, werken en recreëren is!' aldus PvdA Flevoland.

  • gallerij afbeelding

    Kandidaten PvdA Flevoland. © PvdA Flevoland

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.