Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Regio

Noordoostpolder en Almere delen Klimaatbokaal 2018

Geplaatst op vrijdag 7 december 2018 13:25
  • De wethouders Anjo Simonse (Noordoostpolder, links) en Jan Hoek (Almere) namen samen de klimaatbokaal in ontvangst. © NMFF

pinterestmail

Regio - De gemeenten Noordoostpolder en Almere mogen zich samen de meest klimaatvriendelijke gemeente van Flevoland van 2018 noemen. Wethouders Anjo Simonse (Noordoostpolder) en Jan Hoek (Almere) namen met trots samen de Klimaatbokaal in ontvangst.

Wethouder Simonse: 'Het is ontzettend inspirerend om te zien hoeveel initiatieven er vanuit onze inwoners komen'. Zijn Almeerse collega Hoek vult aan: 'Het is prettig om zo nu en dan bevestigd te worden in de richting die je ben opgeslagen’. 

De gemeente Zeewolde heeft flink meters gemaakt en komt op een tweede plek. Dronten, Lelystad en Urk  scoorden ook heel goed en delen samen de derde plek.

Nek-aan-nekrace

Vera Dam, directeur van de Natuur- en Milieufederatie Flevoland (NMFF) prees alle Flevolandse gemeentes: ‘Het is goed om te zien dat alle gemeenten energie, klimaat en duurzaamheid hoog op de agenda hebben staan. Vooral op het gebied van duurzame energie opwekking zijn dit jaar meters gemaakt. Het was wel een nek-aan-nekrace tussen de gemeenten. Elke gemeente heeft een mooi voorbeeld project voor de anderen en samen brengen ze  een energieneutraal Flevoland binnen handbereik'.

De Klimaatbokaal is voor de twaalfde keer uitgereikt door de Natuur- en Milieufederatie Flevoland (NMFF). De Klimaatbokaal stimuleert gemeenten om te laten zien wat ze het afgelopen jaar  bereikt hebben op het gebied van energie en klimaat. De NMFF en haar lidorganisaties beoordelen de inzendingen op verschillende punten, van stimulerende maatregelen voor bewoners en bedrijven tot duurzame inkoop.

Energieloket Flevoland

Duurzame energieopwekking en energiezuinig bouwen staan hoog op de gemeentelijke agenda’s. Daarbij zoeken gemeenten meer de samenwerking met bewoners en lokale bedrijven en gebruiken ze de kracht van energieke bewoners. De NMFF stimuleert en ondersteunt deze samenwerking met tal van projecten, zoals het Energieloket Flevoland en haar lokale duurzame communities (duurzaamalmere.nl, duurzaaminlelystad.nl, duurzaamdronten.nl, duurzaaminNoordoostpolder.nl, duurzaamurk.nl).

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.