Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Het nieuws over de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord.
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Regio

Tiny Houses stapje dichterbij in Noordoostpolder

Geplaatst op donderdag 6 december 2018 08:13
  • Tiny House. © Aangeleverde foto

pinterestmail

Emmeloord - Een groep van zeven Tiny Househuurders in Noordoostpolder is op zoek naar een woonlocatie.

Vorige week heeft de groep een initiatiefvoorstel aangeboden aan wethouder Marian Uitdewilligen. Hierin staan de wensen voor het type Tiny House en mogelijke locaties in Noordoostpolder. Eind januari (2019) reageert de gemeente op dit initiatiefvoorstel.

Wensen besproken

Op dit moment zijn er zeven kandidaten die samen met Mercatus actief zijn om hun droom in vervulling te laten gaan. De potentiële huurders van een Tiny House hebben de afgelopen maanden met elkaar de wensen voor mogelijke locaties en type Tiny House besproken. Ook een werksessie met het architectenduo Maarten en Jetty Min heeft een bijdrage geleverd aan het voorstel. Mercatus faciliteert en ondersteunt de groep initiatiefnemers in dit proces.

Mercatus

Mercatus heeft een ambitieuze duurzaamheidsdoelstelling voor de langere termijn, die neerkomt op fossielvrij, circulair en energieneutraal wonen met beheerste woonlasten. Duurzaamheid kennen wij ook met een andere lading. Wij willen bijdragen aan een inclusieve samenleving, waarin iedereen, dus ook de zwakkere zijn of haar plaats inneemt. Wij noemen dit 'sociale duurzaamheid'. Wij ondersteunen innovaties op het gebied van duurzaamheid en sociale duurzaamheid, omdat wij zien dat oude toepassingen en oplossingen onvoldoende antwoord geven op de vraagstukken van nu en de toekomst.

Beweging in opkomst

Ton Beurmanjer: ‘We zien in de samenleving de opkomst van deze beweging, die op een andere manier in het leven wil staan. Als we ergens de ruimte hebben om te experimenteren met wonen en samenleven dan is dat toch de Noordoostpolder. Hier kunnen we stedelijk- ,dorps-, landelijk- en op landgoederen wonen. Dan moet je hier toch ook een Tiny House kunnen realiseren'.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.