Regio

Vierde 'Verlichte Boerderijenroute' in Noordoostpolder

Geplaatst op zaterdag 11 augustus 2018 09:20
  • © Verlichte Boerderijenroute

pinterestmail

Emmeloord - Het begint al een beetje traditie te worden. In navolging van editie 2012, 2014 en 2016 komt er ook dit jaar een Verlichte Boerderijenroute in de Noordoostpolder. Op 7, 8 en 9 en op 14, 15 en 16 december kan de route gereden worden.

Aan de meest noordelijke kant van de Noordoostpolder, grenzend aan Friesland, slingerend langs dijken en mooie natuurgebieden, bevinden zich naast een variatie aan traditionele landbouwbedrijven ook diverse agrarisch gerelateerde ondernemingen.  Daar waar het gemaal Buma de lage afdeling van de polder droog houdt worden in dezelfde polder ook nieuwe gebieden ontwikkeld zoals de Wellerwaard.

Route start in de Wellerwaard

In de Wellerwaard, bij restaurant Bij ons in de Wellerwaard, ligt dan ook het startpunt van deze boeiende en gevarieerde route, met als actueel thema 100 jaar Zuiderzeewet. Routeboekjes - met informatie over de uitgelichte objecten – zijn hier te koop (à 2 euro) en bij diverse verkoopadressen op de route.

Tachtig verlichte objecten 

De circa 35 kilometer lange route met een 80-tal verlichte objecten kan gereden worden van vrijdag tot en met zondag.

Om de deelnemers de gelegenheid te geven een kijkje te nemen bij de dagelijkse gang van zaken, houden diverse agrarische en gastvrije bedrijven langs de route een open dag. Kijk, vanaf medio november, voor al deze adressen, de meest actuele informatie en locaties voor de open dagen op de website: www.lichtroutenoordoostpolder.nl.

De Verlichte Boerderijenroute is ook te vinden op Facebook.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.