Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Het nieuws over de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord.
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Regio

Lichaam aangetroffen bij zoektocht naar 19-jarige asielzoeker in de IJssel

Geplaatst op donderdag 12 juli 2018 19:40
  • © GinoPress

pinterestmail

Kampen / Dronten - Bij de zoektocht naar de vermiste 19-jarige asielzoeker uit Dronten in de IJssel bij Kampen is een lichaam aangetroffen, meldt de politie. Onderzoek moet uitwijzen of het de sinds vanmiddag vermiste jongeman betreft.

De hulpdiensten zijn donderdag urenlang aan het zoeken naar de 19-jarige man die tijdens het zwemmen in de IJssel bij Kampen kopje onder ging en niet meer boven kwam.

De man was met vier andere personen gaan zwemmen. Toen hij opeens verdween in het water werd er alarm geslagen. De brandweer heeft met meerdere vaartuigen en andere voertuigen gezocht. Een landelijk duikteam nam het daarna over.

De inzet is rond 17.40 uur gewijzigd van levensreddend handelen naar berging. Het landelijk politieteam onderwaterzoekingen wordt hierbij geholpen door het dregteam van de Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen (SOAD) uit Urk.

Rond 19.30 uur meldde de politie dat er bij de zoektocht een lichaam was aangetroffen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.