Regio

Urker VIS Food Festival klaar voor eerste editie

Geplaatst op donderdag 14 juni 2018 13:11
  • Dat wordet genieten op Urk. © Wytske van Urk

pinterestmail

Urk - In het havengebied op Urk vindt op vrijdag 15 en zaterdag 16 juni 2018 de eerste editie van het Urker VIS Food Festival plaats.

Lokale en regionale foodondernemers bieden vanuit foodtrucks verrassende en smaakvolle vishapjes aan. Vrijdagmiddag om 17.00 uur wordt het festival feestelijk geopend door burgemeester Pieter van Maaren en krijgen de eerste honderd gasten een gratis glaasje bubbels en sushi-hapje.

Tijdens het Urker VIS Food Festival bruisen de havens van het voormalige eiland Urk, net als vroeger, van vis en visserijbedrijvigheid. In een nieuw jasje weliswaar, en in een nieuwe context als onderdeel van het vaste (polder)land. Foodondernemers uit Urk en de (Noordoost)polder slaan de handen ineen om bezoekers een smaakvolle en culturele visbeleving mee te laten maken.

Natuurlijk is er een grote variatie visgerechtjes te zien en te proeven. Van sushi, scampi en coquilles tot visfriet, zalmpannenkoek en vissoep. Bezoekers maken kennis met de meest verrassende viscombinaties die vooral ook heel lekker en inspirerend zijn. Naast visfood is er een uitgebreid cultureel programma, passend in het provinciebrede themajaar 100 jaar Zuiderzeewet.

Sfeervol cultureel programma

De haven ligt vol historische (visser)schepen en vanaf de kade zijn zeilwedstrijden te zien met authentieke botters. De theaterroute Het Wonder van Urk van Centrum Amateurkunst Flevoland (CAF) neemt bezoekers mee door het dorp om met toneel, muziek, zang en dans het verhaal van 100 jaar Zuiderzeewet op Urk te vertellen. Natuurlijk kunnen gasten zich ook laten vereeuwigen in de traditionele Urker kledij en bovendien hun kennis over Urk testen tijdens de Urker e-Quiz met culinaire prijs. Het podium biedt plaats aan boeiende Verhalenvertellers uit Urk en de Noordoostpolder en vanaf die plek is er ook volop live muziek van eigen bodem te horen.

Ook aan de jongere generatie is gedacht, zodat het festival aantrekkelijk is voor bezoekers van alle leeftijden. Kinderen vermaken zich op de Bungee Trampoline, in de Aqua Bubbels op het water, op het zandstrandje of bij de schminker.

Bekijk hier het complete programma.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.