Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Regio

Doorrijhoogte Nijkerkerbrug bij Slingerweg is verhoogd

Geplaatst op woensdag 13 juni 2018 13:53
  • Het brugdeel boven de Slingerweg wordt vervangen. © Rijkswaterstaat

pinterestmail

Zeewolde - De werkzaamheden aan de Nijkerkerbrug tussen Flevoland en Nijkerk zijn afgelopen weekend goed verlopen. Zo is onder andere het brugdeel boven de Slingerweg vervangen.

Rijkswaterstaat versterkt de brug met Combinatie NU (Mourik en BESIX). De Nijkerkerbrug heeft nu een doorrijhoogte van 4,50 meter.

MEER OVER DIT ONDERWERP

Nieuw brugdeel

Het brugdeel boven de Slingerweg was onder meer door aanrijdingen dusdanig beschadigd dat vervanging noodzakelijk was. Uit eerdere gesprekken met de omgeving kwam de wens naar voren om de doorrijhoogte te verhogen. Door de vervanging van het brugdeel is de onderdoorgang op de Slingerweg nu 4,50 meter in plaats van 3,90 meter.

Reserve weekendafsluitingen niet nodig

De komende maanden wordt er verder gewerkt aan het versterken van de brug. Dat gebeurt vanaf de onderkant van de brug. De geplande reserveweekenden zijn niet meer nodig.

Brug zonder beperkingen

Eind september is de brug weer open voor verkeer tot en met 60 ton. De fietspaden zijn gerepareerd en de voegovergangen vervangen.

Kijk hier voor meer informatie over de Nijkerkerbrug.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.