Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Het nieuws over de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord.
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Regio

Woonzorgcentra Coloriet krijgen 'houten ei'

Geplaatst op woensdag 16 mei 2018 11:41
  • Een CRDL zorgt voor bijzondere contactmomenten. © Artizzl Media / Peter Nefkens

pinterestmail

Lelystad - Alle woonzorgcentra van Coloriet in de gemeenten Dronten, Zeewolde en Lelystad hebben dankzij het Prinsjesdagbudget een CRDL in ontvangst mogen nemen.

De CRDL is een innovatief zorginstrument waarmee op bijzondere wijze contact gemaakt kan worden met bewoners die moeite hebben met communicatie of sociale interactie, bijvoorbeeld door dementie. De CRDL zet aanraking tussen mensen en het instrument direct om in geluid en biedt hierdoor een nieuwe ingang om contact te maken.

Het ‘houten ei’ won de Nationale Zorginnovatieprijs 2018. De CRDL roept herkenbare geluiden op uit de natuur, de stad, het huishouden en van muziekinstrumenten. De verschillende manieren van aanraken zijn van invloed op het geluid.

Bijzondere contactmomenten

Niet alleen cliënten en hun familie maar ook zorgprofessionals en mantelzorgers ervaren met de CRDL bijzondere contactmomenten. Het instrument sluit aan bij de belevingsgerichte zorg die Coloriet haar cliënten wil bieden.

Wie het instrument wil ervaren, is zaterdag 26 mei van harte welkom in Coloriet De Hoven in Lelystad. De locatie organiseert dan het Wijk(plein)feest, waar ook de CRDL wordt gedemonstreerd.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.