Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Het nieuws over de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord.
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Regio

Triade doet mee aan VG Hackathon

Geplaatst op Friday 6 April 2018 08:15
  • © Eigen foto

pinterestmail

Lelystad - De Flevolandse zorgorganisatie Triade doet mee aan de eerste landelijke Hackathon in de verstandelijke gehandicaptenzorg. Hierbij wordt binnen ruim dertig zorgorganisaties in teamverband gezocht naar een technologische oplossing voor de zorg.

De zorg is in beweging, er dreigt een personeelstekort en de technologie haalt de samenleving in. Dat vraagt om actie. Hackathon staat voor creatief een probleem oplossen in korte tijd. Van maandag 9 tot en met vrijdag 13 april gaan de deelnemende organisaties aan de slag om in sneltreinvaart een creatieve technologische oplossing te bedenken voor de zorg.

Erwin Pfeiffer, medewerker zorgtechnologie, vertelt: 'Medewerkers in de zorg doen vaak elke dag hetzelfde omdat we dat zo gewend zijn, maar is dat goed genoeg voor onze cliënten? We zien het probleem en denken dat het niet op te lossen is. Je vraagt je af, kan het anders? Samen met begeleiders, cliënten en het bedrijfsleven gaan we tijdens de VG Hackathon op zoek naar het antwoord'.

Deze Hackathon laat zien dat zorginstellingen als collectief willen samenwerken aan de algehele verbetering van de verstandelijke gehandicaptenzorg. De uitkomsten worden op vrijdag 13 april gepresenteerd tijdens de afsluitende Demoday.

De updates van Team Triade kunnen hier worden gevolgd. Kijk hier voor meer informatie over dit landelijke initiatief.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.