Regio

Supermarkten Noordoostpolder willen alle zondagen open

Geplaatst op dinsdag 13 maart 2018 11:42
  • De Albert Heijn aan het Smedingplein ziet net als collega's de winkel graag iedere zondag open. © NDC/ Cees Walinga

pinterestmail

Emmeloord - De supermarkten van Albert Heijn, Jumbo, Aldi en Lidl in de Noordoostpolder doen een oproep aan lokale politici om de mogelijkheid te krijgen alle zondagen hun winkel open te stellen.

Een oproep hiertoe is deze week verstuurd naar alle elf lijsttrekkers van de politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen woensdag 21 maart. ‘Het succes van de huidige beperkte openstelling laat zien dat er grote behoefte is onder de inwoners van de Noordoostpolder’, stellen de supermarktondernemers.

‘Als wij alle zondagen open mogen zijn, zal dit succes alleen nog maar groter worden. De klant hoeft niet meer na te denken of de supermarkt open of dicht is, maar kan gewoon boodschappen doen wanneer hij wil. Zij profiteren daarbij tevens van versere producten. Door de zondagsverkoop van verse levensmiddelen kan de kwaliteit van de versafdeling hoog worden gehouden. Er hoeven ook minder producten weggegooid te worden.’

Werkgelegenheid

Zondagsopenstelling bevordert tevens de werkgelegenheid, stellen zij. Supermarkten elders in het land werken met zondagsploegen die op vrijwillige basis werken. De supermarkten geven in hun oproep aan op deze wijze ook de zondagsopenstelling in de Noordoostpolder te willen organiseren.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.