Regio

Humanitas start lotgenotengroep voor moeders die een heftige bevalling hebben gehad

Geplaatst op Sunday 11 March 2018 13:57
  • © Pixabay

pinterestmail

Lelystad / Dronten - Humanitas is gestart met het project 'Gevraagd: Roze Wolk', een lotgenotengroep voor moeders die een heftige bevalling hebben gehad, door bijvoorbeeld een onverwachte keizersnee, een vroeggeboorte, ziekte bij de baby of moeder of en ernstig verlies van een dierbare rondom de bevalling.

‘De gevolgen van een onverwachte en heftige bevalling kunnen groot zijn. De binding met jouw kind kan moeilijk op gang komen; de contacten met de partner en de sociale contacten kunnen heel moeilijk worden, vooral wanneer de omgeving geen begrip heeft voor jou als moeder’, aldus de organisatie.

De gespreksgroep bestaat uit zes bijeenkomsten, waarbij halverwege een partneravond kan plaatsvinden. Moeders vertellen elkaar hun verhaal, vinden er- en herkenning bij elkaar, leren om te gaan met (onverwerkte) emoties en leren over communicatie en opkomen voor zichzelf. Na aanmelding vindt er een intake plaats, gevolgd door de bijeenkomsten.

Aanmelden kan via lelystad-dronten@humanitas.nl of door te bellen met 06-27133239.

Kijk hier voor meer informatie.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.