Regio

Dichte mist in noorden en noordwesten

Geplaatst op zondag 11 maart 2018 10:05
  • © BRU/ Egbert Voerman

pinterestmail

Regio - In de provincies Utrecht, Flevoland, Noord-Holland, Friesland, Groningen, Drenthe en op de Waddeneilanden komt plaatselijk dichte mist voor. Hierbij ligt het zicht over het algemeen tussen 100 en 200 meter.

De mist is hinderlijk voor het verkeer. Op de Wadden kan het zicht plaatselijk teruglopen naar 70 meter of minder. De mist verdwijnt in de loop van de ochtend.

Het zicht was het slechtst op Terschelling. Om 6:10 kon daar maar 64 m ver worden gekeken. Ook op Vlieland en in Den Helder was het zicht slecht met respectievelijk 74 en 77 m. De lage zeewatertemperaturen in de Waddenzee veroorzaken in het Waddengebied dichtere mistbanken dan in het binnenland.

Geleidelijk verdwijnt de mist. Een gebied met stevige buien trekt vanochtend over het land. Hierbij valt de meeste neerslag in het westen. Met maxima van 12 graden in het noordwesten tot 16 in het zuidoosten is het opnieuw erg zacht. In het zuidoosten is daarmee wederom sprake van lentedag. Hierbij ligt het kwik boven 15 graden. Gisteren werd in het Limburgse Ell de hoogste temperatuur van de dag genoteerd, 16,7 graden.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.