Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Regio

Vrijwilligers Museum Nagele krijgen Lelyprijs

Geplaatst op woensdag 14 februari 2018 14:21
  • Vrijwilligers van Museum Nagele. © Museum Nagele

pinterestmail

Nagele - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland kent de Lelyprijs toe aan de zeventig vrijwilligers van het jubilerende Museum Nagele.

Bijzondere architectuur

De onderscheiding is bedoeld voor vrijwilligers die zich persoonlijk of in groepsverband op een bijzondere manier hebben ingezet voor cultuur en natuur in Flevoland. Nagele staat bekend om zijn bijzondere architectuur, die onder meer tot uitdrukking komt in kenmerkende platte daken. Door middel van foto’s, schetsen, brieven en een grote maquette toont het museum de bijzondere ontstaansgeschiedenis van het dorp. Museum Nagele bestaat dit jaar twintig jaar

Activiteiten

Vier dagen per week ontvangen de vrijwilligers allerlei bezoekers uit binnen- en buitenland. Vanuit het museum maken zij bovendien verschillende activiteiten mogelijk. Zo organiseren de vrijwilligers regelmatig een wisselexpositie.

Een aantal maanden geleden konden dorpsbewoners hun eigen verzameling in het museum laten zien, tijdens het evenement ‘Nagele te Kijk’. Onder leiding van een gids kunnen belangstellenden bovendien een wandeling maken door Nagele. Het komende jaar besteedt museum Nagele ook aandacht aan de viering van ‘100 jaar Zuiderzeewet’. Een eeuw geleden besloot de Tweede Kamer namelijk tot de aanleg van de Zuiderzeewerken, waarmee de IJsselmeerpolders droog kwamen te liggen. Het hele jaar door wordt deze gebeurtenis in de provincie Flevoland op een feestelijke manier herdacht.   

Naast de vrijwilligers van het museum waren ook William Vercraeye uit Emmeloord en boswachter Harco Bergman van het Kuinderbos genomineerd. De Lelyprijs bestaat uit een bronzen kunstwerk van Siemen Bolhuis en een cheque van 2500 euro.

De prijs wordt donderdag 8 maart in het museum in Nagele uitgereikt door Leen Verbeek, Commissaris van de Koning in Flevoland. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.