Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Regio

Natuur-en Milieucoöperatie Rivierduingebied en Waterloopbos delen Groene Pluim

Geplaatst op woensdag 14 februari 2018 09:03
  • Vera Dam deelt de Groene Pluim uit aan vertegenwoordigers van de Natuur- en Milieucooperatie Rivierduingebied (links) en het Waterloopbos. © NMFF

pinterestmail

Lelystad - Een gedeelde eerste prijs dit jaar. De Natuur-en Milieucoöperatie Rivierduingebied en het historisch openluchtlaboratorium van het Waterloopbos winnen dit jaar de Groene Pluim van Natuur- en Milieufederatie Flevoland (NMFF).

De pluim is aan de voorzitter van Natuur-en Milieucoöperatie Rivierduingebied en aan de beheerder en boswachter van het Waterloopbos overhandigd door NMFF-directeur Vera Dam. De Groene Pluim wordt elk jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich op bijzondere wijze inzet voor een groen Flevoland. Dit keer was het thema ‘Het groene erfgoed in Flevoland: Beschermen en zichtbaar maken van de groene geschiedenis van Flevoland’, geïnspireerd door het Europees Erfgoedjaar in 2018.

Vera Dam: 'De groene historische activiteiten van de Natuur-en Milieucoöperatie Rivierduingebied en het historische openluchtmuseum van het Waterloopbos maken op unieke wijze de geschiedenis van Flevoland in de natuur beleefbaar. Kortom twee toplocaties waar het groene erfgoed zichtbaar wordt voor de recreant. Beide zijn prachtige ambassadeurs voor Flevoland'.

In totaal zijn dertien Flevolandse personen en organisaties genomineerd, vanwege de bijzondere bijdrage die ze leveren aan het behoud van het Groene Erfgoed in Flevoland.

De wisselbokaal Groene Pluim is  ontworpen door de Flevolandse kunstenaar Vincent van Ginneke. Vorige keer won het project de Marker Wadden van Natuurmonumenten de Groene Pluim. Kijk hier voor alle winnaars de afgelopen jaren.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.