Regio

Mondriaanveld is bijna klaar voor kleurenexplosie

Geplaatst op Tuesday 11 April 2017 18:20
Laatste wijziging: 12 April 2017 16:47
  • Een dronefoto van het Mondriaanveld, gemaakt op zondag 9 april. © Niels en Jan Bouwman

pinterestmail

Creil - Het is nog iets te vroeg voor het karakteristieke kleurenpalet van Mondriaan. Maar het Mondriaanveld in Creil moet straks de publiekstrekker van de Tulpenroute worden. Daarom is het de locatie bij uitstek voor de kick-off volgende week.

De afstrap zou eigenlijk deze woensdag plaatsvinden, maar vanwege het weer is besloten om deze uit te stellen naar volgende week.

Het 6.000 vierkante meter grote Mondriaanveld aan de Noordermeerweg is nu nog groen maar als de tulpen straks in bloei staat, wordt de gelijkenis met de beroemde schilderijen van Piet Mondriaan (1872-1944) helemaal duidelijk.

Van Mondriaan tot Dutch Design

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen heeft 2017 uitgeroepen tot het jaar van Mondriaan tot Dutch Design. Het Mondriaan-schilderij in het tulpenveld sluit hier mooi op aan.

Burgemeester Aucke van der Werff van de Noordoostpolder verricht volgende week de aftrap van de Tulpenroute vanaf de uitkijktoren bij het Mondriaanveld.

Onderdeel van Tulpenfestival

De 106 kilometer lange Tulpenroute (zie kaartje) is onderdeel van het Tulpenfestival in de Noordoostpolder, dat duurt van 22 april tot en met 7 mei.

Lees meer in het dossier Tulpenfestival.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.