Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Regio

Slachtoffer schietincident Thialf duikt onder

Geplaatst op zondag 8 januari 2017 21:02
  • © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Heerenveen - CLAFIS directeur Bert Jonker en zijn gezin maken een dag na het schietincident bij Thialf het naar omstandigheden goed. Dit laat het bedrijf in een verklaring weten.

Jonker is geëmotioneerd door de gebeurtenissen en vol ongeloof over wat hem is overkomen. Afgelopen nacht is Jonker geopereerd aan zijn hand. Hij zal hier nu in alle rust van moeten herstellen. Omdat de verdachte nog altijd voortvluchtig is, zijn Jonker en het gezin ondergebracht op een veilige plek.

Zakelijk conflict

Het incident vond zaterdagavond plaats op de parkeerplaats bij Thialf na afloop van het EK sprint en het EK allround. Jonker raakte hierbij gewond aan zijn hand. Het zou gaan om een zakelijk conflict, waarbij er geen relatie is met het schaatsevenement.

De collega’s van CLAFIS zijn evenals de directeur overrompeld door de gebeurtenissen. 'Dit past absoluut niet bij Bert en onze organisatie', verklaart operationeel verantwoordelijke Bram van Hees van CLAFIS. 'Bert staat aan de wieg van ons mooie bedrijf. Hij heeft het fundament neergezet waar wij met een sterk team van ruim 450 medewerkers hard aan verder hebben gebouwd. Bert is een echte ondernemer met een groot hart. Een maatschappelijk betrokken persoon die zijn netwerk krachtig inzet op vele fronten.'

Bedrijfsaankoop

Het incident komt vermoedelijk voort uit een bedrijfsaankoop die een aantal jaren geleden is gedaan. CLAFIS is een organisatie die sinds de oprichting in 2004 een snelle groei heeft doorgemaakt, mede door een aantal overnames te doen.

CLAFIS is landelijk ingenieursbureau met zeven vestigingen verspreid over het land. De basis van de organisatie ligt in Heerenveen waar het hoofdkantoor ook gevestigd is. 'De afgelopen uren hebben wij gemerkt dat velen binnen en buiten de organisatie erg meeleven. Dat doet ons goed.' CLAFIS spreekt de hoop uit dat de verdachte snel gevonden wordt.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.