Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Regio

Automobilist aangehouden na lange achtervolging

Geplaatst op zondag 8 januari 2017 13:42
  • © Boom uitgevers Nieuwmedia / Lisette Ruzius

pinterestmail

Lemmer - De politie heeft in de nacht zaterdag op zondag alles op alles moeten zetten om een 33-jarige automobilist uit Sneek te kunnen aanhouden. De man ging er in Lemmer bij een reguliere verkeerscontrole vandoor.

Surveillerende agenten reden over de Suderseewei (N359)  bij Lemmer. Ze kwamen een voertuig tegen en besloten om die te gaan controleren. De bestuurder kreeg dan ook een stopteken.

De man negeerde deze echter en reed door. Uiteindelijk dwongen agenten de automobilist tot stoppen. De bestuurder weigerde zijn deur te openen. gAgenten zagen ondertussen dat de man wit poeder van zijn kleding probeerde te vegen, vermoedelijk drugs. Toen werd gedreigd om een autoruit in te slaan, ging de bestuurder er vandoor.

Een lange achtervolging was het gevolg. Daarbij reed de 33-jarige onder ander met zijn auto door een tuin van een woning in Wijckel. Daarbij ontstond veel schade. Ook moest een agent aan de kant springen om te voorkomen dat hij daar werd aangereden door de man.

Uiteindelijk reed de Sneker zich zelf klem in Hemelum. Daar werd hij aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Daar weigerde hij mee te werken aan bloedproef.

Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de auto van de man werd in beslag genomen. De 33-jarige werd voor nader onderzoek ingesloten. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.