Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Regio

Chaos op de weg en het spoor door sneeuw en ijzel (foto's)

Geplaatst op zaterdag 7 januari 2017 09:29
Laatste wijziging: 7 januari 2017 10:45
  • Geschaarde vrachtwagen op de A28 bij De Wijk. © Alex Wever

  • Ongeval op A28 © Alex Wever

  • Ongeval op A28 © Alex Wever

  • Ongeval op de A28 bij Meppel. © Alex Wever

  • Ongeval op de A28 bij Meppel. © Alex Wever

  • Ongeval op de A28 bij Meppel. © Alex Wever

pinterestmail

Regio - Ondanks de vele waarschuwingen is het op de Nederlandse wegen flink mis door de gladheid en de sneeuwval. Op de A28 bij Zwolle en op de N50 naar Kampen zijn ongevallen gebeurd. Ook is er trein met 50 passagiers stil komen te staan.

De VerkeersInformatieDienst (VID) meldt dat er elke minuut een melding van een ongeval binnenkomt. Zo is er bij Harmelen op de A12 staat een vrachtwagen achterstevoren op de snelweg. Op de A28 bij Ermelo is een wagen op de kop in de berm terecht gekomen. Bij Deil op de A2 is een vrachtwagen gaan spinnen en tegen de vangrail tot stilstand gekomen. Ook is er op de A2 een bestelbus zelfs bovenop de vangrail beland.

Drenthe

Op de A37 bij Hoogeveen is een auto over de kop geslagen. Het is onduidelijk of hier gewonden zijn gevallen en of er nog mensen in de auto zitten. Op de N33 bij Gieten belandde een auto in de sloot. De twee inzittenden konden zelf uit de auto komen. Bij Meppel raakten twee auto's op de A32 van de weg. En op de N375 bij De Wolden belandde een auto naast de weg in een talud.

De VID meldt bovendien dat de gladheid langer aanhoudt dan verwacht. In het westen tot zeker 13.00 uur, het midden tot de avond en het zuidoosten tot na middernacht. Code Oranje is inmiddels beëindigd voor Friesland, Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland. Daar is Code Geel ingesteld, elders blijft Code Oranje van kracht.

Reizigers vast in trein

Treinreizigers zijn ondertussen niet beter af: er zit ijzel aan de bovenleiding en er zijn wisselstoringen. Zo rijden er vanaf Lelystad geen treinen naar Zwolle vanwege de ijzelafzetting.

Ook staat er bij de Drontermeertunnel bij Roggebotsluis sinds ongeveer 10:30 een defecte trein op de rails. Daarin zitten zo'n 50 reizigers, die op weg zijn in de richting Zwolle. De NS laat een bus komen om de reizigers verder te vervoeren, maar de bus heeft door de gladheid moeite op de locatie te komen. 

De NS weet nog niet wanneer de treinen weer gaan rijden. De NS adviseert reizigers een andere route te kiezen. De extra reistijd bedraagt meer dan een uur.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.