Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Regio

Toegangslaan Woudagemaal wordt teruggebracht in oude staat

Geplaatst op woensdag 4 januari 2017 11:19
  • De huidige rij populieren langs de toegangslaan heeft het einde van haar levensduur bereikt. © BUN/ Egbert Voerman

pinterestmail

Lemmer - Wetterskip Fryslân gaat de toegangslaan naar het ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer terugbrengen in oude staat. Er komt een rij iepen langs de laan, waarmee het Werelderfgoed van UNESCO haar historische uitstraling terugkrijgt.

Deze aanpassing is nodig, omdat de huidige rij populieren het einde van haar levensduur heeft bereikt en gevaar oplevert voor de omgeving. Het wegdek is beschadigd door de wortels en bij harde wind is er kans op vallende takken.

Bomenkap start voor het broedseizoen

De kapwerkzaamheden starten in januari, voor het broedseizoen. Daarna wordt de kade langs de toegangsweg hersteld. In het najaar zijn de werkzaamheden klaar en plaatst de Iepenwacht de nieuwe rij iepen langs de toegangslaan.

Herinrichting omgeving Woudagemaal

De werkzaamheden zijn onderdeel van het herinrichtingsplan van de omgeving rond het ir. D.F. Woudagemaal. Dit plan heeft als doel de beeldkwaliteit van het Werelderfgoed te versterken en de faciliteiten voor de bezoekers, zoals nieuwe parkeerplaatsen en wandelroutes, te verbeteren.

De herinrichting wordt gefinancierd door de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, Provincie Fryslân, gemeente De Fryske Marren en Wetterskip Fryslân en duurt tot 2019. In 2018, het jaar van de Culturele Hoofdstad, worden er geen werkzaamheden uitgevoerd.

Totale kosten van de herinrichting bedragen 950.00 euro.

  • gallerij afbeelding

    Het ir. D.F. Woudagemaal. © BUN/ Egbert Voerman

  • gallerij afbeelding

    Het Woudagemaal draait nog op stoommachines. © Boom regionale uitgevers/ Egbert Voerman

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.