Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Het nieuws over de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord.
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Regio

Nationaal Park Nieuw Land gaat door op ingeslagen weg

Geplaatst op dinsdag 1 november 2016 14:25
  • De Marker Wadden maken onderdeel uit van Nationaal Park Nieuw Land. © Natuurmonumenten

pinterestmail

Lelystad - Ondanks dat Nationaal Park Nieuw Land niet tot één van de winnaars behoort in de verkiezing Mooiste Natuurgebied van Nederland, ondersteunt het rijk het gebied alsnog bij het verkrijgen van de formele status van Nationaal Park.

De ontwikkeling van een nationaal park zal, volgens de initiatiefnemers, 'een impuls betekenen voor de metropoolregio Amsterdam en in het bijzonder Almere en Lelystad. Zoals het ministerie het gebied typeert is ‘Nieuw Land een innovatief plan en een nationaal park van de toekomst’.

Doorgaan op ingeslagen weg

Ook al is Nieuw Land geen prijswinnaar, de beoordeling van het plan en het vooruitzicht van de formele status stimuleert om op de ingeslagen weg door te gaan. 'De samenwerking tussen de betrokken partijen en de kwaliteit van onze plannen zijn zo goed, dat wij Nationaal Park Nieuw Land verder zullen blijven ontwikkelen', aldus de Flevolandse gedeputeerde Michiel Rijsberman.

(De tekst gaat verder na het filmpje)

Nieuwe wildernis op man-made land

Nieuw Land wordt gevormd door de Oostvaardersplassen, Lepelaarplassen, Marker Wadden en het Markermeer. Het vertelt als geen ander het oer-Hollandse verhaal van de strijd tegen het water. Rijsberman: 'Nationaal Park Nieuw Land is wat ons betreft daarom al een Nationaal Park met internationale allure'.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.