Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Regio

Ghislaine de Rond en Theo Gaasbeek winnen Andries Greinerprijs

Geplaatst op woensdag 11 november 2015 18:29
Laatste wijziging: 12 november 2015 09:46
  • Van links naar rechts: de winnaars, Ghislaine de Rond en Theo Gaasbeek, en juryvoorzitter Andries Greiner. © Fotostudio Wierd

  • Andries Greiner reikt de prijs uit aan Ghislaine de Rond. © Fotostudio Wierd

  • Andries Greiner reikt de prijs uit aan Theo Gaasbeek uit Marknesse. © Fotostudio Wierd

  • De jury met de winnaars. Van links naar rechts: Ilse Ruyters, Ghislaine de Rond, Theo Gaasbeek, Henk Soomers, Marion Wichard en Andries Greiner. © Fotostudio Wierd

  • Andries Greiner en Ghislaine de Rond, de winnares in de categorie tot 25 jaar. © Fotostudio Wierd

  • Juryvoorzitter Andries Greiner maakt de namen van de winnaars bekend. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Lelystad - De Andries Greinerprijs voor schrijftalent in Flevoland is gewonnen door Ghislaine de Rond uit Lelystad en Theo Gaasbeek uit Marknesse.

Juryvoorzitter Andries Greiner maakte de winnaars woensdagmiddag bekend in de bibliotheek in Lelystad.

'Behekst'

De achtste editie van de schrijfwedstrijd voor amateurschrijvers had als thema 'Behekst'. De prijs voor de categorie tot 25 jaar ging naar De Rond, Gaasbeek won in de categorie van 25 jaar en ouder. Beide winnaars ontvingen uit handen van Andries Greiner een cheque van 1.250 euro, een oorkonde en bloemen.

De titel van het verhaal dat Ghislaine de Rond schreef luidde: 'Over de golven'. Theo Gaasbeek gaf zijn verhaal de titel: 'De vrouw die voorliep'.

Theateroptreden

Voor de prijsuitreiking waren de 22 deelnemers aan deze editie uitgenodigd. Zij brachten hun familie en vrienden mee. In totaal waren rond de 50 bezoekers aanwezig. Het programma voorzag in een optreden van een theatergroep van leerlingen van ROC Flevoland en in een presentatie over het schrijfprijs van jurylid en (inmiddels) professioneel schrijfster Ilse Ruijters, zelf winnares van de Flevolandse schrijfprijs in 2008.

'Stiekem' wordt het thema in 2016

Andries Greiner onthulde ook het thema voor de negende editie van de Andries Greinerprijs: 'Stiekem'. Flevolanders die graag schrijven krijgen tot eind augustus 2016 de tijd een verhaal van maximaal 5.000 woorden in te sturen. In november 2016 zullen de winnaars bekend zijn en de prijzen worden uitgereikt.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.