Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Noordoostpolder

Overweldigende belangstelling voor Historische dag '75 jaar Noordoostpolder'

Geplaatst op maandag 11 september 2017 10:50
  • Burgemeester Aucke van der Werff neemt de multitouchtable in gebruik. © FlevoMeer Bibliotheek

pinterestmail

Emmeloord - 'De bibliotheek slaat nieuwe wegen in'. Met deze woorden én een aanraking op het scherm opende burgemeester Aucke van der Werff de multitouchtable in bibliotheek in Emmeloord tijdens het symposium '75 jaar Noordoostpolder'.

Zaterdag 9 september was voor de Noordoostpolder een historische dag. Vijfenzeventig jaar geleden viel de polder droog en kon men beginnen met de inrichting van het gebied.

Eerste exemplaar boek 'Noordoostpolder 75 jaar droog'

Meer dan 150 mensen vierden dit jubileum door hun bezoek aan het symposium '75 jaar Noordoostpolder', een goede samenwerking tussen de Canon De Noordoostpolder, de vereniging Vrienden van Schokland en FlevoMeer Bibliotheek. Het publiek zag hoe het eerste exemplaar van het boek 'Noordoostpolder 75 jaar droog' door Hans Roefs van de Canon De Noordoostpolder aan de burgemeester werd overhandigd. Waarna ze naar Hans Crebas luisterden, die vertelde over hoe het was om in de jaren ’50 en ’60 in de Noordoostpolder op te groeien.

Ode aan de aardappel

Cabaretière Hiske Schipper bracht een ode aan de aardappel en hoogleraar Henri Beunders gaf een lezing over het bijzondere sociologische project van de inpoldering waarbij hij vragen stelde als: 'Wat leert de geschiedenis van de Noordoostpolder ons over maakbaarheid?'.

(De tekst gaat verder na de foto)

  • gallerij afbeelding

    Hoogleraar Henri Beunders gaf een lezing over het bijzondere sociologische project van de inpoldering. © FlevoMeer Bibliotheek

 

Multitouchtable

De verhalen op de multitouchtable zijn tijdens de openingstijden voor iedereen te bekijken in de bibliotheek. Zo kunnen onder andere de verhalen met foto’s en filmpjes over de geschiedenis van de Noordoostpolder worden bekeken, bijvoorbeeld over de boerderijen van de Noordoostpolder of over Schokland.

De komende tijd worden deze verhalen uitgebreid in samenwerking met de verschillende historische verenigingen in de Noordoostpolder. Het scherm kan ook gekanteld worden en als tafel gebruikt worden zodat mensen samen een verhaal kunnen bekijken en erover kunnen praten.

  • gallerij afbeelding

    Meer dan 150 belangstellenden bezochten het symposium in de bibliotheek. © FlevoMeer Bibliotheek

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.