Noordoostpolder

Jeugdburgemeester Noordoostpolder kan eindelijk snel internetten

Geplaatst op woensdag 14 juni 2017 15:00
  • © Reina Halman Fotografie

pinterestmail

Ens - Jens van Leeuwen, de jeugdburgemeester van Noordoostpolder, kan eindelijk snel internetten. Het huis van zijn familie aan de Ramsweg in Ens werd woensdagmorgen als eerste in het buitengebied aangesloten op glasvezel.

De jeugdburgemeester had snel internet hoog op zijn verlanglijstje staan. Vandaag was het zover. Jens en wethouder Hans Wijnants vierden de aansluiting met het aansijden van een lekkere slagroomtaart.

(Lees verder na de foto)

  • gallerij afbeelding

    Jeugdburgemeester Jens en wethouder Hans Wijnants vierden de aansluiting met het aansijden van een lekkere slagroomtaart. © Reina Halman Fotografie

  • gallerij afbeelding

    © Reina Halman Fotografie

 

Drieduizend aansluitingen

De nieuwe internetsnelheid op het afgesloten abonnement is minimaal 100 MB.

Door de komst van glasvezel beschikken straks alle mensen het buitengebied van Noordoostpolder en Urk over breedband internet. Het gaat om drieduizend aansluitingen. Ook mensen die geen abonnement hebben afgesloten, krijgen een aansluiting in de meterkast.

Open netwerk

Het netwerk in het buitengebied is een open netwerk. Meerdere providers mogen dus hun glasvezeldiensten aanbieden. Wel is er bij de start van het project gekozen voor één aanbieder, Solcon. Het eerste jaar kunnen er alleen abonnementen bij deze provider worden afgesloten.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.