Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Noordoostpolder

Tulpenroute wordt een week eerder bewegwijzerd

Geplaatst op woensdag 5 april 2017 15:07
  • © StEP Noordoostpolder

pinterestmail

Creil - In verband met het mooie weer en de verwachte vroege bloei van de tulpen, wordt de tulpenroute in de Noordoostpolder een week eerder bewegwijzerd. De eerste routebordjes worden zondag geplaatst.

'We verwachten dat met Pasen een deel van de tulpenvelden al mooi in bloei zal staan en vervroegen daarom een aantal activiteiten met een week', licht Margot Maljaars van StEP Noordoostpolder toe. 'Zo zal het pop-uprestaurant en het tulpenbelevingsveld vanaf het Paasweekend al geopend zijn en is de uitkijktoren bij het Mondriaanveld ook al vanaf het Paasweekend te beklimmen'.

Nog lang niet alle tulpenvelden staan zondag in bloei of laten hun kleur al zien. Er zijn ontzettend veel tulpenrassen. Hieronder zijn vroeg- en laatbloeiers. De meeste tulpen zullen tussen Pasen en Koningsdag bloeien.

De 106 kilometer lange tulpenroute (zie kaartje) is onderdeel van het Tulpenfestival in de Noordoostpolder, dat duurt van 22 april tot en met 7 mei.

Lees meer in het dossier Tulpenfestival.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.