Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Noordoostpolder

Leerlingen Zuyderzee Lyceum skypen met politicus Alexander Pechtold

Geplaatst op vrijdag 17 februari 2017 14:56
  • © Reina Halman Fotografie

  • © Reina Halman Fotografie

  • © Reina Halman Fotografie

pinterestmail

Emmeloord - Politicus Alexander Pechtold (D66) heeft donderdag tijd vrijgemaakt om vragen van leerlingen uit 4 havo en 4 vwo van het Zuyderzee Lyceum in Emmeloord te beantwoorden. Dit gebeurde via een Skype-verbinding.

De Skype-sessie met de fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer was een initiatief van docent maatschappijleer Erik Rübsamen. Hij wilde zijn leerlingen op bijzondere wijze wat bijbrengen over de komende Tweede Kamerverkiezingen. Daarom riep hij samen met zijn pupillen Alexander Pechtold van D66 en Geert Wilders van de PVV via Twitter op om met hen te skypen tijdens de les.

Enthousiaste reactie

Pechtold reageerde een dag later enthousiast. 'Lijkt me een prima idee,' antwoordde hij met als toevoeging zijn e-mailadres. Daarna was de afspraak gauw gemaakt.

Het idee ontstond tijdens de les aan een klas 4 vwo Gymnasium. 'Onze school doet op 15 maart tijdens de verkiezingen mee aan de officiële scholierenverkiezingen. Mijn collega's en ik geven de leerlingen dus les over dat onderwerp.'

Wilders reageert niet

Rübsamen koos twee aansprekende politici om mee te skypen: Wilders en Pechtold. 'We willen hen inhoudelijke vragen stellen over belangrijke thema's gekoppeld aan hun verkiezingsprogramma's. Wat precies, dat gaan we nog beslissen.'

Geert Wilders reageerde niet.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.