Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Noordoostpolder

Schokland krijgt meer parkeerplaatsen

Geplaatst op donderdag 16 februari 2017 19:31
  • De parallelweg van de Schokkerringweg tussen Ens en Nagele wordt vernieuwd. © BUN/ Egbert Voerman

pinterestmail

Schokland - De provincie vernieuwt komende zomer de parallelweg van de Schokkerringweg tussen Ens en Nagele. Tijdens dit werk worden tegelijk parkeerplaatsen gerealiseerd bij het Schokkerbos. Het aantal parkeerplaatsen verdubbelt.

Vurige wens gaat in vervulling

Daarmee gaat een vurige wens van Schokland en de gemeente in vervulling.

MEER OVER DIT ONDERWERP

Tijdens evenementen op Schokland is parkeerruimte, en vooral veilige parkeerruimte, een bekend probleem. De provincie moet de parallelweg aanpakken, omdat deze niet meer voldoet aan wettelijke eisen. Nu doet zich de mogelijkheid voor om tegen relatief lage kosten extra parkeerplekken te  realiseren. Het aantal parkeerplaatsen aan het Schokkerbos neemt dan toe van 40 naar 80 plekken. Ook wordt de situatie veiliger voor fietsers.

Veiliger voor fietsers

De parkeerplekken sluiten haaks aan op de rijbaan. Ook  worden de stroken iets verbreed en komt er een plateau ter plaatse van de kruising met de fietsers. Daardoor wordt het veiliger voor fietsers.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.