Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Noordoostpolder

Noordoostpolder laat Urk links liggen na breuk op vlak van wijkbeheer

Door Debora Boomsma op dinsdag 10 januari 2017 10:05
  • Samenwerken met Urk zit er voorlopig niet meer in, aldus wethouder Andries Poppe. © Reina Halman Fotografie

pinterestmail

Emmeloord - Nu Urk niet meer wil samenwerken met de gemeente Noordoostpolder op het gebied van wijkbeheer, lonkt wethouder Andries Poppe naar andere buurgemeenten. Dronten en Steenwijkerland zouden mogelijke partijen kunnen zijn.

Dit zei de wethouder maandagavond tijdens de vergadering van de commissie Woonomgeving van de gemeente Noordoostpolder.

Urk trekt stekker uit plan

Drie jaar lang onderzochten Urk en Noordoostpolder een mogelijke samenwerking op het gebied van wijkbeheer. Dat zou flink wat geld besparen en ook efficiënter zijn. De gemeenteraad van Urk trok echter op het laatste moment de stekker uit het plan. 'Uit angst voor het verlies van haar zelfstandigheid, vermoed ik,' zei Poppe. Een teleurstelling, erkende hij. 'Je werkt er jaren samen aan. De samenwerking kreeg ook steeds meer vorm. Daar was iedereen enthousiast over, ook op Urk. De raad besloot echter anders.'

Steenwijkerland en Dronten

Om het wijkbeheer van Noordoostpolder toch verder te ontwikkelen, kijkt Poppe nu naar de buurgemeenten Steenwijkerland en Dronten. 'Wellicht kunnen we met hen dingen samen oppakken.'

Samenwerken met Urk zit er voorlopig niet meer in. 'Als we al iets samen doen, bekijken wij dat heel zakelijk en sturen een factuurtje,' aldus Poppe.
 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.