Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Noordoostpolder

Twee dode otters gevonden op Schokland

Geplaatst op woensdag 14 december 2016 15:23
  • De Europese otter. © Het Flevo-landschap

pinterestmail

Schokland - Vanmorgen vroeg zijn er twee dode otters gevonden op de Schokkerringweg op Schokland. Een voorbijganger zag de dieren liggen en belde met Het Flevo-landschap.

Vermoedelijk gaat het om een mannetje en vrouwtje. De otters worden voor onderzoek overgebracht naar Alterra Wageningen.

Tweede keer dit jaar

In februari van dit jaar is er op de Schokkerringweg, ter hoogte van het Museum, ook al een dode otter gevonden. Hierna zijn er diverse maatregelen genomen, waaronder het plaatsen van een otterraster en het optimaliseren van de onderdoorgang.

Veel otters worden doodgereden

Het Flevo-landschap zet zich al geruime tijd in om de otter te helpen. Vorige eeuw was de visotter vrijwel verdwenen uit de Nederlandse wateren. Door een betere waterkwaliteit in onze rivieren leven er nu gelukkig alweer zo’n 140 visotters in ons land, maar die zijn nog heel kwetsbaar. Otters hebben in het wild behoefte aan een groot leefgebied en leggen flinke afstanden af, maar 35 procent van de otters wordt daarbij doodgereden.

Veilige oversteekplaatsen

Daarom wil het Flevo-landschap veilige oversteekplaatsen maken voor otters op gevaarlijke kruispunten. Daarnaast wil de natuurorganisatie ook de otterverblijven in Natuurpark Lelystad aanpakken. In het Natuurpark worden weesotters opgevangen uit binnen- en buitenland. Het Flevo-landschap heeft hiervoor een campagne opgezet om donaties in te zamelen. Inmiddels is er al ruim 10.000 euro gedoneerd door particulieren en bedrijven.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.