Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Noordoostpolder

Dyntes is het 'geheim van Marknesse'

Door Jantine van Tinteren op zaterdag 15 oktober 2016 08:40
  • Met een ferme druk op de knop werd Dyntes vrijdag officieel geopend. © Dyntes

pinterestmail

Marknesse - Het 'geheim van Marknesse' is onthuld. Vrijdag werd Dyntes, het High Tech Park in het Voorsterbos bij Marknesse, officieel geopend en begint het tweede leven voor het voormalige Geomatics Business Park.

Bruisende bedrijvigheid

'Er staat een gebouw waarvan niemand weet wat er wordt gedaan en wat er gebeurd,' zegt 'bewoner' Jasper Klarenbeek van Dyntes. Een paar jaar geleden was het Geomatics Business Park een enigszins verouderd bedrijfsverzamelgebouw. Nu bruist het er van de ondernemers op onder meer IT-gebied, robotica en composiettechnologie. Er worden hoogwaardige technologieën ontwikkeld en is het een broeinest van ideeën. 

'Het is een unieke locatie in een unieke omgeving,' zegt Klarenbeek. Hij is werkzaam bij stichting CompoWorld, één van de circa dertien bedrijven die zijn gevestigd in het vernieuwde Dyntes. 'Dit is een plek waar high-tech bedrijven samen komen.' 

'Technologie gaat dwars door sectoren heen'

De samenwerking gaat verder dan slechts tussen de gebruikers van het pand. De ondernemingen zoeken de samenwerking met onder meer het Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium en met mensen uit de regio. 'Het doel is om anderen in de toekomst nog meer op te zoeken. Technologie gaat dwars door sectoren heen.' Het is volgens Klarenbeek de bedoeling dat er reuring in het gebouw wordt gecreëerd door middel van bijeenkomsten en projecten voor studenten, die vervolgens spin-off krijgen in Dyntes. 

'Er gebeurt hier al ontzettend veel,' zegt Klarenbeek. 'Maar we moeten meer samenwerken met universitaire plaatsen, zoals Delft en Wageningen. En dat moeten we samen doen, door de mensen uit de regio te laten weten wat hier allemaal gebeurd.'

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.