Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Noordoostpolder

Bibliotheek Emmeloord krijgt BiblioLab

Geplaatst op donderdag 16 juni 2016 18:44
  • 3D-printer. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Emmeloord - Wethouder Wiemer Haagsma opent vrijdag 24 juni om 16.15 uur het derde Bibliolab van FlevoMeer Bibliotheek in de bibliotheek in Emmeloord.

Fablab Flevoland en FlevoMeer Bibliotheek tekenden enige tijd geleden een intentieverklaring om in elke vestiging van FlevoMeer Bibliotheek een BiblioLab te realiseren. Zo kunnen mensen kennis maken met veilige door computer aangestuurde machines en hiermee leren omgaan. Er worden ook workshops aangeboden om kennis te maken met het digitale ontwerpen en printen.

(Lees verder na de vraag)

 

Digitale werkplaats

Een Bibliolab is een kleine digitale werkplaats in een bibliotheek waar iedereen zelf producten kan ontwerpen en maken, bijvoorbeeld met behulp van 3D-printers. Het bibliolab is op gezette tijden geopend en wordt gerund door goed opgeleide vrijwilligers. Belangstellenden voor het vrijwilligerswerk kunnen zich melden in de bibliotheek.

Experimenteren

De mogelijkheden die in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder worden aangeboden zijn onder meer 3D tekenen, 3D scannen en 3D printen. Voor kinderen zijn er ook diverse apparaten aangeschaft om mee te experimenteren. In de toekomst wordt het Bibliolab steeds meer uitgebreid. Ook wordt gewerkt aan een programma voor onderwijs en bedrijfsleven.

Vanaf 16.00 uur is iedereen welkom op 24 juni.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.