Noordoostpolder

Presentatie Canon Noordoostpolder in boekvorm

Geplaatst op maandag 22 oktober 2012 16:23
  • Het omslag van de boek van Stichting Canon De Noordoostpolder. © Eigen foto

mail

Emmeloord - Nadat op donderdag 5 juli de website is gelanceerd, presenteert Stichting Canon De Noordoostpolder zaterdag 27 oktober het boek over de geschiedenis van de Noordoostpolder. Net als de site is ook het boek een indrukwekkende publicatie geworden.

In 200 kleurrijke pagina’s, met 250 illustraties, wordt de unieke ontstaans- en inrichtingsgeschiedenis van de Noordoostpolder aan de hand van dertig thema’s verteld. Het indrukwekkende zit ‘m ook in de bijzondere foto’s, illustraties en wetenswaardigheden die de vrijwilligers van de stichting boven water hebben gekregen. Schitterende illustraties bijvoorbeeld over de prehistorie, toen er in dit gebied al leven was. Want voordat het water was (Flevomeer en Zuiderzee), was de Noordoostpolder een deltagebied, waar mensen op de zanderige oevers van watergangen nederzettingen bouwden. Ondanks de grote hoeveelheid informatie hebben de auteurs en eindredacteuren er een prettig leesbaar verhaal van weten te maken. Het is een boek geworden dat elke geschiedenisliefhebber in de boekenkast moet hebben staan. Het eerste exemplaar wordt zaterdag 27 oktober door Jan Mulder, voorzitter van de stichting, overhandigd aan wethouder Wouter Ruifrok. Daaraan voorafgaand is er een presentatie van gedichten, gemaakt door leerlingen uit de Noordoostpolder. Deze gedichten gaan over de geschiedenis van de Noordoostpolder en zijn gemaakt onder begeleiding van Hein Walter, artistiek leider van de Kunstenaars Vereniging Flevoland (KVF). Na het officiële gedeelte is er van 15.00 tot 16.00 uur voor alle belangstellenden, eenmalig, de gelegenheid om het boek tegen het gereduceerde tarief van 10 euro aan te schaffen. De winkelprijs van deze luxe uitgave is slechts 14,95 euro. Het boek is onder meer te koop bij Boekhandel Marsman en bij de kerstpakkettenshow van Party Service Slump. Lees ook: Site canon de Noordoostpolder gepresenteerd, http://nop-urk.flevopost.nl/?n_id=250303 Zie ook: http://www.canonnoordoostpolder.nl/asp/canon.asp?t=show&var=793

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...