Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Lelystad

St Jansdal onderzoekt mogelijkheid verdere uitbouw zorg in Lelystad

Geplaatst op Monday 11 February 2019 22:39
  • MC Zuiderzee in Lelystad. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Lelystad - Ziekenhuis St Jansdal gaat nog dit jaar bekijken of een verdere uitbouw van zorg in het ziekenhuis in Lelystad mogelijk is. Dit meldt zorgminister Bruins maandag in een brief aan de Tweede Kamer.

St Jansdal heeft eerder al te kennen gegeven dat het op korte termijn niet mogelijk is om op een verantwoorde wijze 24/7 een volwaardige afdeling spoedeisende eerste hulp (SEH) en een afdeling Acute Verloskunde in Lelystad operationeel te krijgen.

In de periode tussen 1 maart, als St Jansdal het Lelystadse ziekenhuis overneemt, en het eind van het jaar wordt bekeken of er verdere uitbouw van zorg in het ziekenhuis mogelijk is. Het gaat dan bijvoorbeeld om kortdurende opname en de uitbouw van de spoedpoli. St Jansdal gaat dan ook bekijken welke mogelijkheden er zijn voor zorgaanbieders voor (uitbreiding van) het eerstelijnsverblijf en de oprichting van een eerstelijns geboortecentrum in Lelystad en omgeving. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers