Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Lelystad

Ondernemers tonen betrokkenheid bij Sterk Techniekonderwijs in Lelystad

Geplaatst op donderdag 7 februari 2019 18:37
  • Judit Weekenborg toont de Lelystadse ondernemers de techniekruimte van Scholengemeenschap Lelystad (SGL). © Birgit Vervoorn

pinterestmail

Lelystad - Maar liefst achttien toonaangevende Lelystadse bedrijven toonden hun betrokkenheid tijdens de eerste bijeenkomst Sterk Techniekonderwijs die afgelopen dinsdag plaatsvond.

De ondernemers waren te gast bij de SVOL, locatie SGL. Judit Weekenborg, rector van de SGL, sprak haar wens uit om samen met het bedrijfsleven invulling te geven aan goed techniekonderwijs. 'Steeds minder jongeren kiezen voor techniek. Dat is jammer en een risico voor het bedrijfsleven'. De bedrijven leverden cruciale en waardevolle input en er bleek dringende behoefte aan een vervolg van deze kickoff. Dit aanbod werd door het onderwijs enthousiast ontvangen.

Het programma Sterk Techniek biedt scholen de mogelijkheid duurzaam en kwalitatief hoogstaand techniekonderwijs op het vmbo te kunnen bieden. De overheid stelt hiervoor een forse stimuleringssubsidie beschikbaar. Vertegenwoordigers uit het onderwijs en Lelystadse ondernemers slaan daarom de handen ineen om tot een gezamenlijk gedragen plan voor de subsidieaanvraag te komen. Het programma, met een looptijd van vier jaar, is een sterke impuls voor Lelystad en biedt een mooie kans voor een betere aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.