Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Lelystad

Jongeren uit Lelystad brengen hun gedicht voor het voetlicht

Geplaatst op woensdag 23 januari 2019 08:30
  • Mustafa Stitou, dichter in de klas op het Arcus College in Lelystad. © School der Poëzie

pinterestmail

Lelystad - De Kubus in Lelystad biedt op maandagmiddag 4 februari een podium aan de PoëzieRevue. Jongeren het ISG Arcus gaan dan los met dans, muziek en gedichten

Brugklassers van deze school volgden de afgelopen weken poëzielessen en schreven allen een gedicht onder leiding van docenten van School der Poëzie. In de PoëzieRevue brengen dichters in de dop hun werk op de planken.

Wervelende literaire show

De PoëzieRevue is een wervelende literaire show waarin de jongeren met hun eigen gedicht de hoofdrol spelen. De gedichten worden afgewisseld met optredens van illusionist Celsius, dichter Mustafa Stitou en breakdance groep Turn it Loose. De voordrachten van de jongeren worden muzikaal begeleid door gitarist Vlado Spisiak en slagwerker Marnix Stassen. De presentatie is in handen van rapper en beatboxer André Accord.

Jury en prijzen

Een jury bestaande uit onder meer Mustafa Stitou en Myrle Tjoeng, onafhankelijk cultureel projectleider, beoordeelt alle gedichten en bepaalt wie er met de prijzen vandoor gaan.

De PoëzieRevue start maandag 4 februari om 14.00 uur. Publiek is welkom. De toegang is gratis, wél even reserveren via info@schoolderpoezie.nl.

  • gallerij afbeelding

    Mustafa Stitou bij een PoëzieRevue. © School der Poëzie

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.