Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Lelystad

Stichting opent meldpunt voor klachten over ziekenhuis

Door Kees Bakker op dinsdag 15 januari 2019 08:25
  • Manifestatie voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis in Lelystad. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Lelystad - 'De informatie aan inwoners van Lelystad over het ziekenhuis is bedroevend slecht. Geruchtvorming, speculaties, woede en ongeloof strijden om voorrang'. Dat stelt de Stichting Actie Behoud Ziekenhuis Lelystad.

Die bevindingen worden gedeeld door het gemeentebestuur. Doordat inwoners onvoldoende weten waar ze terecht kunnen voor specialistische zorg, ontstaat er een negatief sentiment tegenover het St Jansdal ziekenhuis, dat vanaf maart verantwoordelijk is voor het ziekenhuis. De stichting heeft daarom een meldpunt geopend.

Incidenten melden

De stichting roept inwoners op incidenten die het direct gevolg zijn van het (niet) functioneren van het ziekenhuis bij hen te melden. De stichting zal, zodra een incident is gemeld, proberen snel actie te ondernemen en de betreffende instanties daarvan op de hoogte te stellen.

Betrokken inwoners

De Stichting Actie Behoud Ziekenhuis Lelystad is opgericht door betrokken inwoners die zich willen inzetten voor het behoud van een volwaardige ziekenvoorziening in Lelystad, ‘met onder meer vierentwintig-uurs spoedeisende hulp, acute verloskunde, een beddenhuis, laboratoria, operatiekamers en een röntgenafdeling en het verrichten van al wat hiermee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.’

De stichting houdt nauw contact met de gemeente en de betrokken wethouder, stemt acties met haar af en houdt betrokken partijen als curatoren, Zilveren Kruis en Sint Jansdal van acties op de hoogte.

Lees ook: Gemeente steunt burgerinitiatief voor behoud volwaardig ziekenhuis in Lelystad

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers