Lelystad

Politie zoekt getuigen van woningoverval in Botter

Geplaatst op woensdag 9 januari 2019 13:00
  • © Piet Bosma

pinterestmail

Lelystad - Bewoners van de Botter zijn in de nacht van dinsdag op woensdag het slachtoffer geworden van een woningoverval. Drie onbekende mannen drongen met geweld de woning binnen. Daarbij werd gedreigd met iets dat op een vuurwapen leek. Niemand raakte gewond en vermoedelijk is er ook niets buitgemaakt.

Rond 03.50 uur kreeg de politie een melding dat er in straat Botter 19 een overval had plaatsgevonden. Agenten troffen twee bewoners aan. De daders waren er inmiddels vandoor. De omgeving werd nog afgezocht onder andere met een speurhond, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen. Via Burgernet werd het publiek opgeroepen om mee uit te kijken naar de verdachten, maar deze oproep leverde geen resultaat op.

Signalement

Het gaat om drie mannen. Van twee van hen is een signalement bekend. De eerste man heeft een donkere huidskleur, een smal postuur en een lengte van circa 1.80 tot 1.85 meter. Zijn leeftijd is ongeveer 25 jaar. Hij droeg een blauwe gewatteerde jas, en een lichtkleurige muts met een capuchon erover. De tweede man heeft een licht getinte huidskleur en is circa 18 jaar oud. Hij droeg een lichtblauwe gewatteerde jas en had zijn mond bedekt met een sjaal of iets dergelijks.

De politie is direct een onderzoek gestart. Mensen die iets hebben gezien dat verband houdt met de overval of die weten wie deze mannen zijn, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.