Lelystad

Lelystadse christenen komen in actie tegen Nashville-verklaring

Geplaatst op woensdag 9 januari 2019 10:33
  • © NDC mediagroep

pinterestmail

Lelystad - Een groep christenen uit Lelystad is een petitie gestart tegen de Nashville-verklaring. Op de website 'ikstanaastje.nu' kunnen medestanders hun naam invullen. Daarmee onderschrijven zij dat 'Gods onvoorwaardelijke liefde voor iedereen is'.

'Ikstanaastje.nu wil niet zozeer een tegenreactie zijn maar een statement maken', vertelt mede-initiatiefnemer en theoloog Elmar Haneveld aan de redactie van NieuwWij. 'We willen naast degenen staan die nu afgewezen of veroordeeld worden. LGBTI zijn net zo goed onderdeel van de kerk als ieder ander'.

De groep hoopt dat zoveel mogelijk christenen en niet-christenen de petitie zullen ondertekenen. Haneveld: 'We staan voor een diverse, inclusieve en veilige kerk voor iedereen. Ons hart gaat uit naar iedereen die zich, om wat voor reden dan ook, niet thuis of geaccepteerd voelt in de kerk'.

Haneveld spreekt zelf regelmatig in kerken en is twee jaar geleden met dezelfde groep christenen een initiatief gestart voor randkerkelijken en kerkverlaters: Faith-café. 'We ontmoeten elkaar regelmatig in een eetcafé in Lelystad met als doel om stil te staan bij geloofsthema’s en eerlijke vragen te stellen. Vooral mensen die nog wel iets met het geloof hebben maar zich niet meer thuis voelen in de kerk komen er heen. Ze ervaren de vrijheid om twijfels te delen en niemand vertelt je er wat je moet geloven. En bovenal: iedereen is welkom'.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.