Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Lelystad

Biograaf Hans Gruijters onthult verhaal over oud-burgemeester op MultiTouch Table

Geplaatst op vrijdag 7 december 2018 16:53
  • Rogier Verkroost geeft een lezing over Hans Gruijters. © Fotostudio Wierd

  • © Fotostudio Wierd

  • © Fotostudio Wierd

  • © Fotostudio Wierd

  • © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Lelystad - Rogier Verkroost, die een biografie schreef over Hans Gruijters, heeft vrijdagmiddag in de bibliotheek in Lelystad een verhaal over de oud-burgemeester van Lelystad onthuld op de MultiTouch Table.

Dit verhaal kwam in samenwerking met Verkroost tot stand. Van de schrijver verscheen in november de biografie 'Hans Gruijters, een dwarse democraat'. Dit boek gaat over de totale levensloop van de man die van 1980 tot 1996 de allereerste burgemeester van Lelystad was.

Verkroost gaf in de bibliotheek een lezing die in het teken stond van de geschiedenis van de stad en de rol van Hans Gruijters (1931-2005) daarin. Gruijters werd in 1980 burgemeester van Lelystad, een buitengewoon moeilijke periode. De stad had te kampen met een slecht imago, hoge criminaliteit en een structureel financieel tekort. Eind jaren tachtig was Gruijters betrokken bij een saneringsplan vanuit de landelijke politiek, waarna het tij zich langzaam keerde. Ook maakte hij de bouw van de Batavia in Lelystad mogelijk.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.