Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Lelystad

Waterborden geven aandacht aan verborgen natuur in Bultpark

Geplaatst op woensdag 5 december 2018 19:30
  • De waterborden zijn een mooie aanvulling op de borden met bloemen en dieren in het Bultpark. © Tom Wanner

pinterestmail

Lelystad - Het Natuur Informatie Punt (NIP) Bultpark in Lelystad is onlangs verrijkt met drie waterborden. Bezoekers worden hier geïnformeerd over het verborgen onderwaterleven in het park.

Het Natuur Informatie Punt (NIP) Bultpark staat bij de ingang van het Bultpark, naast school De Kring. Er stonden al vier grote borden met informatie over de bloemen en dieren die je in het Bultpark kunt tegenkomen. De natuur bovengronds zien veel mensen wel als je een parkwandeling maakt, maar de natuur onder water is een stuk onbekender.

Bijdrage van het waterschap

Dankzij een bijdrage van Waterschap Zuiderzeeland konden onlangs drie prachtige waterborden aangebracht worden met dieren in en bij het water; vissen en kleine waterdieren. De borden laten ook zien hoe belangrijk schoon water is voor dieren (en uiteraard ook voor mensen). In schoon water leeft van alles en voor het eerst kunnen belangstellenden dat 'in het echt' zien op de waterborden.

Brochure in de maak

Van alle planten en dieren, die op de borden staan, wordt een brochure gemaakt zodat je van wat je buiten gezien hebt, thuis op de bank nogeens na kunt genieten.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.