Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Lelystad

Echtpaar Parisius-Gras 70 jaar getrouwd

Geplaatst op woensdag 5 december 2018 13:36
  • © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Lelystad - Rie en Wim Parisius-Gras uit Lelystad vierden onlangs hun 70-jarige huwelijk. Burgemeester Ina Adema ging bij het echtpaar op bezoek om ze te feliciteren en een bloemstuk te overhandigen.

Rie en Wim groeiden op in Amsterdam en kennen elkaar al sinds ze vier en vijf jaar oud waren. Ze zaten samen op de zondagschool en besloten na hun lagere schooltijd om allebei assistent op de zondagschool te worden, om elkaar te kunnen blijven zien.

Gedurende de Tweede Wereldoorlog verloren ze elkaar enige tijd uit het oog. Rie was in 1944 voor een vakantie naar de Achterhoek gegaan en kon vanwege de spoorwegstaking niet meer terug naar Amsterdam. Ze verbleef tot de bevrijding bij kennissen in de Achterhoek. Na de bevrijding zagen ze elkaar weer en sloeg de vonk meteen weer over. 

In 1948 zijn ze in Amsterdam, in het oude stadhuis, getrouwd. Ze kregen drie kinderen, vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. In 1980 kwamen ze in Lelystad wonen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.