Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Lelystad

Al meer dan 200 katten 'geholpen' door Dierenartsen Lelystad

Geplaatst op woensdag 5 december 2018 18:35
  • © R. Sneevliet

pinterestmail

Lelystad - Dierenartsen Lelystad houdt vanaf 2013 jaarlijks een castratie- en sterilisatieproject in Lelystad. Inmiddels zijn er al meer dan 200 katten geholpen. Het team van dierenartsen en assistentes staan op zaterdag 8 december weer klaar in de operatiekamers van de praktijk in de Kempenaar.

Eigenaren van de poezen en katers dienen aan te tonen dat zij afhankelijk zijn van de voedselbank of onder bewindvoering staan om in aanmerking te komen voor dit project. 

Kerstgedachte

Deze dag zal het team vrijwillig poezen en katers ‘helpen’. Ze willen, met de kerstgedachte in het achterhoofd, een rem zetten op de onbedoeld groeiende kattenpopulatie in Lelystad. Er wordt geprobeerd de middelen die nodig zijn om deze operatie uit te voeren (deels) gesponsord te krijgen van de verschillende leveranciers. De ingreep wordt op dezelfde manier uitgevoerd worden als gebruikelijk is bij de praktijk. 'Een huisdier wordt gewaarborgd van dezelfde zorg. Je kunt deze dag vergelijken met een castratie- en sterilisatieproject in Spanje, maar dan in je eigen gemeente'.

Voor meer informatie over de kosten of het maken van een afspraak kan men contact opnemen met de balie van de praktijk (0320-282833).

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.